Prvňáčci v pohádkovém světě čísel

23.07.2009 21:12

 

Ve čtvrtek 13. listopadu 2008 nás pan učitel Zerzáň požádal, abychom prvňáčky seznámili s počítačem a pomohli jim naučit se pracovat s výukovým programem Pohádková matematika. Trošku jsme si zavzpomínali na náš první rok ve škole, kdy jsme s tímto programem rádi pracovali a vydali se za prvňáčky do počítačové učebny.
Každý šesťák se stal patronem jednoho prvňáka. Společně jsme zapnuli počítače a pustili se do počítání s pohádkami. Ledacos jsme prvňáčkům museli vysvětlit a taky přečíst, protože zatím znají jen pár písmen. Ale byli moc šikovní. Za chvíli se každý z nich naučil pracovat s Pohádkovou matematikou téměř sám. Pan učitel chodil okolo a fotografoval a sem tam kontroloval, jestli všechno správně vysvětlujeme.

Společná práce se nám podařila. Spokojení prvňáčci slíbili, že moc rádi za námi zase přijdou a budeme s  matematikou formou hry pokračovat. Moc se na další setkání těšíme a doufáme, že jim to půjde tak skvěle jako teď !  

Gabča Juřičková a Šárka Machalová, 6. třída

Bylo hezké sledovat jak šesťáci pomáhají svým mladším spolužákům, ochotně vysvětlují, radí a povzbuzují je při případných nezdarech. Prvňáčci odcházeli ze společně strávené hodiny s příjemným pocitem, že ve velké škole mají starší kamarády, kteří jim rádi pomohou. Šesťáci svůj úkol zvládli skvěle a mohou na sebe být opravdu pyšní. Patří jim za to dík! 


Poděkování za hezkou práci s prvňáčky si zaslouží tito žáci a žákyně šesté třídy:
Gabča Juřičková, Katka Pjajčíková, Šárka Machalová, Verča Andrýsková, Mirka Kostílková, Hanka Vávrová, Zdeněk Křivák, Dan Kroupa, Tomáš Mrkva, Marco Herák, Jarda Ťok, Míša Knedlík a Lukáš Drechsel.

Mgr. Karel Zerzáň

—————

Zpět